Az IRIS sorozat bemutatása...

2010.12.07. 21:02

 A következőkben az IRIS saga-val ismerkedhettek meg. :)

 

IRIS/아이리스

 

Az IRIS egy 2009-es dél-koreai televíziós kémdráma sorozat, mely a KBS-n futott. Az IRIS a spinoff-jával (Athena: The Goddess of War) együtt 20 billió wonos, 17 millió dolláros költségvetéssel készült, ezzel a valaha készített legdrágább koreai produkció lett. A 2009. októberi premier után az össznézők átlag 30%-ával minden héten a legnézettebb műsor volt koreában. A sorozat sok díjat elhozott a 2009-es KBS Drama Act Díjátadóról, beleértve Lee Byung-Hun elismerését, ugyanis elnyerte a legnagyobb elismerést, a Daesang-díjat. Emellett Lee és Kim Tae az egyik legjobb képernyőre írt pár lett.

A történet két, a Különleges Erők 707-es hadosz-tályánál szolgáló barátról szól, akiket beszerveztek egy dél-koreai titkos ügynökséghez, ami NSS-ként ismert. (National Security Service - Nemzetbiztonsági Szerve-zet) Olyasmi, mint az NSA az USA-ban. Az egyikőjük, Kim Hyun Jun elkezd bizonyítékokat találni a múltjáról és rájön, hogy mégsem volt véletlen a csatlakozása a titkos szervezethez. Amint a két srác rájön, hogy a hűségüket próbára teszik, és új és valószínűtlen szövetségesekre tesznek szert, a munkájuk a szülőföldjükről Magyarországra, Kínába, Japánba is elsodorja őket. Eközben egy nemzetközi összeesküvés kellős közepén találják magukat.

A sorozat sikerén felbuzdulva egy mozifilm (IRIS: The Movie) egy 2010-es spin-off (Athena: The Goddess of War) követi, melyek után 2011-ben a sorozat is folytatódni fog IRIS 2 címmel.

IRIS: The Movie/아이리스
IRIS: A mozifim

 

Az IRIS: A Mozifilm egy rövidített moziváltozata az eredetileg 20 részes sorozatnak. Miközben a történet nem különbözik a sorozattól, olyan plusz jeleneteket vettek fel a filmhez, amikkel kibővítették az eredeti cselekményt és egy új, alternatív befejezést tartalmaz. A filmet először a 34. Hong Kong-i Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, majd a potenciális nemzetközi közönség is láthatta a 2010-es Cannes-i Filmfesztiválon 123 perces változatban.

Athena: The Goddess of War
아테나: 전쟁의 여신
Athéné: Az igazságos háború istennője


A spin-off sorozatot a 2010-es felvételek után, ha igaz 2010. decemberében fogja sugározni az SBS, koreai tv csatorna. A főbb szerepekben Jung Woo-sung, Cha Seung-won, Soo Ae, Choi Si-won és Lee Ji-ah fog játszani. A sorozat címe Athena: The Goddess of War és Dél-Korea mellett Olaszországban, Svájcban, Szinga-púrban, Új-Zélandon, Japánban és Kínában játszódik. A Taewon Entertainment produkciós vezetője, Chung Tae-won elárulta egy 2010-es interjú során, hogy az IRIS-t és az Athena-t hasonló térbe helyezik így lehetőséget hagyva a két sorozat karaktereinek az átlépéshez. Úgy tervezték, hogy öt hónapig tart a filmezés Koreában, majd júliusban átköltöznek Olaszországba és ott folytatják. Mint írtam, decemberi sugárzásra számítanak a készítők.

UPDATE: december 13-tól indul a sorozat hétfő és kedd este az SBS-n.
 

IRIS 2/아이리스

 

A sorozat igazi folytatása átmenetileg IRIS 2 névvel 2011. október környékén kerül majd adásba. Az előkészületek és a felvételek a tervek szerint 2011. márciusban fognak elkezdődni. A történet ugrás nélkül az első évad végétől fog folytatódni és várhatóan az eredeti szereplőgárdával vágnak neki újra.

 

Az új információkról további tájékoztatással fogok lenni. Az Athenáról és a Mozifilmről egy másik írásban részletesebben fogok foglalkozni. Az IRIS 2 pedig még messze van.

Információk: http://en.wikipedia.org/wiki/Iris_(TV_series)
http://asianmediawiki.com/Iris_(2009-South_Korea-KBS2)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pilotsub.blog.hu/api/trackback/id/tr712500585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása