IRIS 2 - IRIS 2. évad - IRIS: New Generation

Több címmel is illették már az IRIS sorozat folytatását, mégis a tartalomra várunk már nagyon. A második évad szintén 20 részes lesz, egy rész pedig 60 perces. A szereplők között feltűnik a Beast koreai banda, Doo Joon a B2ST-ből és Lee Joon a MBLAQ-ból. 

Az IRIS - az IRIS 2 előzménye - volt a koreai kémdráma alfája és omegája. A 2009-es sugárzást követően az emberek kiálltak a kémdráma mellett és számos más hasonló sorozat került adásba azóta, de azok nem tudták megfogni a nézőket, ugyanis leggyakrabban az Észak és Dél-Korea ellentétére összpontosítottak és túl sok hollywoodi filmekre jellemző dolgot alkalmaztak. Amikor a történet egy férfi, egy nő vagy a nép köré összpontosul, az IRIS a koreai kémsorozat-gyártás etalonja és nincs szükség rengeteg külföldi helyszínre és ultramodern fegyverekre.

아이리스2 - 비행기포스터.jpg

Végre ennek is eljött az ideje. 2009 decemberében került adásba az első évad utolsó része, azóta csak várunk a folytatásra - na jó, ez egy kicsit túlzás, ha belevesszük, hogy 2011. januárban készült el hozzá a magyar felirat, akkor már nem is ennyi, és ha néztétek az Athena: The Goddess of War sorozatot, ami az IRIS spin-offja, akkor annak az utolsó rész felirata 2012. januárjában készült el. :) Mindegy is, összegezve elég sokat vártunk a folytatásra, ki-ki lehetőségeihez mérten, de holnap végre tényleg folytatódik sorozatunk...

Itt most SPOILER jön annak, aki még nem látta az első évadot.

iris-2-tanitim.jpg

A történet: Előzetesen annyit tudhattunk, hogy 3 évvel Hyun Jun halála után fog játszódni. Ebből már akkor sejthettük, hogy ő nem élte túl azt a lövést és sajnos már nem fog szerepelni az új évadban. 

A jelen állapot szerint ebben az évadban az új főszereplők, Jung Yoo Gun és Ji Soo Yeon az NSS többi ügynökével megpróbálják lehúzni a rolót a titokzatos IRIS nevű csoportnál. Yoo gun az NSS TF-A csapatának vezetője. Amikor szembefordul Baek Sannal, az IRIS Dél-Koreai részlegének vezetőjével, egy olyan ügybe keveredik, ami gyökeresen megváltoztatja a jövőjét. És tovább körvonalazódik Mr. Black története is, aki Baek Sanon keresztül irányít mindent.

SPOILER VÉGE

A sorozat ismét több helyszínen játszódik majd. Szöulban, Akitában, Kambodzsában és újra ellátogatnak Magyarországra is. Ezt megerősítendő, hogy 2012. november 21-én az IRIS és a Die Hard 5 forgató csapata csatlakozott az IRIS 2 csapatához és megkezdték a Magyarországi forgatást, például teljesen lezárták a Lánchidat is a forgatás miatt. (Megjegyezném, hogy az angol-amerikai közös gyártású Strike Back - Válaszcsapás című sorozat 4. évadját is nálunk fogják forgatni.)

Decemberben Kambodzsába költözött át a stáb és ezen a helyszínen találkozott először Különböző városokon kívül az Angkorvatban is forgattak, ami a világ legnagyobb vallási épületkomplexuma. Az Angkor jelentése: főváros, a Vat jelentése pedig: templom. 1992 óta avilágörökség része. Az Angkorvat 50000 munkás illetve 5000 szobrász és kőfaragó 30 évi munkája. A khmer kultúra és művészetek aranykorának mindenféle kincsében bővelkedik. Egy ma is működő vallási központ, fontos szerepet tölt be a hinduk és a buddhisták körében. Az Angkorvat Kambodzsa fő turista látványossága és jelképe, mely megtalálható a zászlón és a címerben is. Az amerikai Tomb Raider óta ez az első sorozat és az első koreai produkció.

IRIS2 logo.jpg

Kicsit elvesztem a színészek és az arcok párosításában, de ha minden igaz, akkor ők a főbb szereplők.

Visszatérő szereplők lesznek az IRIS-ból és az Athena: Goddess of War-ból:
Kim Seon Hwa, az észak-koreai csajszi;
Park Cheol Jung, az észak-koreai küldöttség vezetője, Seon Hwa főnöke;
Baek San, az NSS leváltott vezetője, az IRIS Dél-Koreai vezetője; Miután fény derült kilétére, börtönbe zárták. Viszont most kiszabadul és újra ő lesz az az ember, akinek a legnagyobb a kapcsolata az IRIS-szal;
és Oh parancsnok, aki az NSS tudományos laborjának vezetője.

új szereplők pedig a már említett:
Jung Yoo Gun, a TF-A csapat vezetője;
Ji Soo Jun, az olimpiai aranyérmes lövész, akit az NSS szervez be ügynöknek;

valamint:
Choi Min, az NSS megbízott igazgatója, egy elit ügynök, aki miközben az amerikai Pentagonban dolgozott, kinevezték az NSS igazgatójává. Újra Dél-Korea hatalommal bíró titkosszolgálatává emeli az NSS-t, és elnyeri az elnök bizalmát is.
Seo Hyun Woo, aki egy magabiztos, sikeres, aki mindenhez ért többek közt a fegyverekhez, a harcművészetekhez, a kódfeltöréshez és az idegen nyelvekhez. És nem utolsó sorban egy szerelmi háromszög alakul ki közte, Yoo Gun és Ji Soo Jun között;
Kim Yeon Hwa, aki Seon Hwa húga, akinek gyilkossá kell válnia ahhoz, hogy megtalálja egy küldetés során eltűnt nővérét. Egy orosz merényletet kell végrehajtania.
Yoon Shi Hyuk, aki az NSS Parancsnoki Központjának számítógépes zsenije, aki az akciók háttértámogatását adja.

Addig is itt egy előzetes annak, aki még nem látta: (Még a Lánchídon is robbantanak!!!) :)

 

És egy rövidebb:

Egyelőre ennyi, ha valami új fejlemény lesz, azt jelzem. :)

Infók:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Iris_(telev%C3%ADzi%C3%B3s_sorozat)  

http://en.wikipedia.org/wiki/Iris_II_(TV_series)  http://asianwiki.com/IRIS_2  

http://www.hancinema.net/korean_drama_IRIS_2.php  

http://starity.hu/magazin/33424-forgatjak-az-iris-2-t/  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pilotsub.blog.hu/api/trackback/id/tr595077074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Decalcomanié 2013.02.15. 17:47:15

Szia Pilot! megszeretném kérdezni, hogy tervezed e fordítani az IRIS 2 ... már az első évadot is a te fordítássoddal láttam :D és nagyon leköteleznél vele, ha ismét fordítanád

NAGY FAN!!

előre is köszönöm :D

Danny Pilot 2013.02.15. 22:21:00

Szia! Igen, tervezem a fordítást, ezért is készült az újabb poszt a sorozatról. Amint lesz angol feliratom, már állok is neki a fordításnak. És utána elérhető lesz a hosszupuskasub.com-on. :)

Decalcomanié 2013.02.16. 10:36:44

jaj ennek örülük :D már várom :3

len 2013.03.16. 07:57:17

Köszi,hogy fordítod a 2. évadot!! :)

Nusyka45 2013.03.16. 17:40:21

Nagyon örülök, hogy fordítod a második évadot! Sok-sok köszönet érte!! :-)

szilvia333 2013.04.15. 16:54:52

Szia Danny !!

Mi történt a hosszupuskasub.com -mal?? Már 2 napja nem lehet elérni a honlapot.
Válaszod előre is köszönöm:))

szilvia333 2013.04.15. 22:07:39

Na és amit persze lehagytam,pici alcheimer,bocsánat....Nagyon köszönöm hogy az Íris második évadát is fordítod !! Néhány internetes chat ismerősöm ismerőse,abban a szerencsében részesült,hogy közös fotóra tett szert a sorozat egyik front emberével,Hjang Hjuk-kal:))

Danny Pilot 2013.04.16. 07:57:50

Szia. Igazából nem tudom, mi történt. Elnézést kérek mindenkitõl az oldal nevében, de azóta mi sem tudjuk elérni az oldalt, akik azt szerkesztjük. Végre annyit lehet látni a linken, hogy karbantartás, szóval abban bízhatunk, hogy már dolgoznak a hibán.

Nagyon szívesen a feliratokat, igyekszem haladni velük. :) A közös fotózás biztos nagy élmény volt.

szilvia333 2013.04.17. 11:06:39

Akkor nincs mit tenni:))..Várok. Köszönöm a választ,és reméljük minél hamarabb befejezik a karbantartást.

Kapus József 2013.05.26. 07:33:51

Szia. Az IRIS2 forditásáról szeretnélek kérdezni, a 6-ik rész óta nemtalálok forditást,rossz helyen keresem?Az eddigi kitünő forditásaidat köszönöm.

janka53 2013.06.11. 12:19:20

Szia Pilot! Most néztem meg az Iris1-et. nagyon tetszett. Végig izgultam az egészet. Várnám a folytatást! Köszönöm az eddigi munkádat!

Danny Pilot 2013.06.15. 21:10:59

@Kapus József: @janka53:
Sziasztok. Nagyon szívesen az eddigieket. Azért nem találod a többit, mert még nincsenek elkészülve. A 7. rész fog következni, de most 3 másik sorozat mellett kell fordítanom, és nehezen megy. Plusz nyaralni voltam két hétig éss vizsgaidőszak is van. Most egy Happy endings részt fordítok, utána jön a 7. rész. :) Köszi a türelmet.

len 2013.11.20. 13:37:35

Nagyon köszi az eddigi részeket! Már csak 6 rész :-) érdemes várni rá,az első évad nagyon tetszett.
süti beállítások módosítása