Kings a tv2-n.

2010.04.27. 18:35

 

IGEN!IGEN!IGEN!IGEN!IGEN!IGEN!IGE

 


Végre a magyar televízió képernyőjén is látható a Kings, A királyság címmel. Április 17-től minden szombaton este 11 óra előtt 10-15 perccel kezdődik. Sajnos a késői időpont miatt nem számítok nagy nézőszámra, de remélem változik majd a helyzet, mert azért nem annyira durva sorozat, hogy ilyen későn kelljen adni.

 

A történet:
A Kings egy bibliai történeten alapul, mely Dávid király történetét dolgozza fel. A sztori napjainkban játszódik az USA-ban, viszont abszolút monarchia az államforma. A középpontban David Shepherd (Christopher Egan) áll, egy vidékről származó katona, aki tetteivel kiérdemli a századosi rangot. A királyi család többi tagját is lassan megismerhetjük, akik között nagy feszültségek uralkodnak. Nem áll jól minden Silas király (Ian McShane) számára: a politikával és a hadműveletekkel a királynő (Susanna Thompson) testvére, William Cross foglalkozik, aki igyekszik megkeseríteni a király életét. A trónörökös, Jack herceg (Sebastian Stan) titkoltan homoszexuális, mely alá tudta ásni a királyi család kapcsolatát. És Silasnek van egy titkos úrnője és egy törvénytelen kisfia, akik egy távoli farmon élnek. David beleszeret Michelle hercegnőbe (Allison Miller), aki úgy tűnik viszonozza azt.

A Kings fordulatokban gazdag sorozat, ahol a hűség és árulás kettőse váltogatja egymást az emberek személyiségében. A királynak látomásai vannak, amelyek segítik őt a nagy döntésekben, viszont nem tetszik neki, hogy David is kezd figyelni ezekre a jelekre. Minden szereplőnek megvan a maga sötét titka, amelyekre lassan fény derül. Nézőszámban elég jól nyitott, viszont az évad végére elfogytak a nézők, ezért nem lett folytatás, pedig megérdemelte volna. Tényleg a kábel lett volna megoldás, nah mindegy

Egy 10-es skálán én biztos megadnék neki 7 pontot. A 3.- 4. résznél volt egy olyan pont, ahol kicsit visszább vett a sorozat, de azóta minden rész tartogat meglepetése-ket. Új szerelmet, versengést, hatalomvágyat, árulást, boldogságot és szomorúságot, halált és újjászületést. Mindenkinek azt mondom, hogy nézzen bele, nem veszít semmit. Jó szórakozást!

Nagy örömmel töltött el, mikor megtudtam, hogy végre a magyar képernyőn is látható lesz. Sokaknak fog tetszeni, bár a késői időpontot nem is értem. – Ebben nincsenek olyan durvaságok, mint mondjuk a 24-ben. Bár azt is túl későinek érzem. Amerikában is mehet 9-10 között. Nah, mindegy nem is erről van szó. Nézzétek, és élvezzétek!

 

A további nézettségről és bármiről majd beszámolok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pilotsub.blog.hu/api/trackback/id/tr761956905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása