Másfél évvel az amerikai bemutatót követően érkezik hazánk képernyőire a Comedy Central közreműködésével a Happy Endings 13 részes első évada. Ezt az évadot még martye fordította, akinek köszönet a munkájáért. :)

800px-Happy_Endings_2011_logo.svg.pngAz első évad a pilot rész után nem hozta azt a formát, amit mindenki remélt, ez abban is látszik, hogy amerikában a tervezetthez képest össze-vissza adták le a részeket. Mivel csak 20 perces, nincs az a gond vele, mint a mostanában általam belenézett vígjátékokba, hogy sokáig húzzák a részeket. Még nem találtam meg, hogy itthon milyen stratégiát követnek, íme az amerikai vetítési sorrend: 1×01 – 1×10 – 1×11 – 1×07 – 1×02 – 1×06 – 1×04 – 1×03 – 1×09 – 1×08 – 1×05 – 1×12. Az első rész tutira az első rész lesz. Ennek a kritikáját itt olvashatjátok el: http://www.sorozatjunkie.hu/2011/04/15/pilot-happy-endings/ ez egész jól tükrözi a valóságot. Igazából nagyon megosztó a sorozat, van akinek nagyon bejön, és van akinek egyáltalán nem. Lásd winnie kritikáját: 
http://www.sorozatjunkie.hu/2011/04/22/happy-endings-most-akkor-jo-vagy-sem/ Ennek ellenére az első évad végeztével a csatorna úgy döntött, ad még egy évadot a sorozatnak, amely előbb 13, majd az évad végére 22 részes lett. Ez annak köszönhető, hogy a második évadra rengeteget fejlődött, mind poénilag, mind a karakterek fejlődésében. Ezt az évadot már én fordítottam.

A sztori:

MV5BMjA5NTY4NTc3Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMTc0Nzc4Ng@@._V1._SY317_CR12,0,214,317_.jpgVisszatérve az első évadhoz, a történet Chicagóban játszódik és sziporkázik a szőkenős (Alex), a meleg (Max), a házassági és munkahelyi (Jane és Brad), a csajos problémákból fakadó (Penny), a csajozós és a baráti (Dave) viccekkel. Ez is sokat fejlődött a második évadra. Szóval, kicsit hasonlít a Jóbarátokra, mégis teljesen új megközelítésben tálalják elénk ezt a 6 fős társaságot. "A középpontban egy oltárnál szakító párocska áll, mellettük pedig, a fiú és a lány oldalán is ott van két-két barát, akiket csak a fő pár fog össze. A sorozat egy esküvővel indul, azonban nem friss házasokról fog szólni, de nem ám. A lány meglát egy jól kidolgozott görkoris palit, és elfut az oltár elől. A férjjelölt ezt kicsit zokon veszi. A pláne, hogy a baráti társaságukat ők hozták össze, így a többi 4 szereplő nem szeretné, ha miattuk szétbomlana az egész, így meg kell oldaniuk a helyzetet." - sorozatjunkie.hu

I

A szereplők:

Alex (Elisha Cuthbert, 24, Szüzet szüntess, Viasztestek, Elfelejtve) és Jane (Eliza Dushku, Luxusdoki, Dokik) testvérek. Alex hozza a szőkenő figurát, Jane pedig a rendmániás háziasszonyét, aki Brad (Damon Wayans Jr., Táncfilm, New Girl) felesége. Brad egy cégnél dolgozik beosztottként, akinek 12 éves kora van munkája és előre el van tervezve a jövője. Ő szereti a nőies cuccokat, de nem meleg. Viszont Max (Adam Pally, Kaliforgia, NTSF:SD:SUV) igen, aki Pennyvel (Casey Wilson, Bosszú, Tim különleges élete, NTSF:SD:SUV) állandóan a szerelmi életükkel foglalkoznak. Visszatérve Dave-hez, (Zachary Knighton, Országúti ámokfutó, Flashforward - A jövő emlékei) ő próbálja kiheverni, hogy Alex faképnél hagyta és kezdeni akar valamit az életével, hogy elterelje a gondolatait. Ő mindig előáll valamivel, amit kitalált. :)

Vélemény:

Nekem már az első évad is tetszett, persze voltak gyengébb részek, de már itt is sokat nevettem. Nem túl sok szitkomot nézek, de emellett mégis kitartottam valamiért. (Persze Elisha adta a kezdő löketet, de nem miatta nézem továbbra is - vártam, hogy mikor eszi meg egy puma :) ) Mindegyik karakter érdekes és jól ki tudják dolgozni a hétköznapi problémákat.
Én azt mondom, aki teheti próbálkozzon vele és nem feltétlen az első rész alapján meghozni a döntést, mert vannak kevésbé jobb vígjátékok is.

Az első két részt a Comedy Central 31-én 20:50-től és 21:15-től adja, melyet hetente fog követni két-két rész.

Kíváncsi leszek, mit hoztak ki belőle a szinkronstúdióban. Szerintem van benne potenciál, mi sem bizonyítja jobban, hogy 24-én már a harmadik évad indul amerikában. Azzal kapcsolatban is lesz bejegyzés még 24-e előtt.

(Az adatokat az imdb.com és a sorozatjunkie.hu oldalról szedtem. :) )SM-HAPPY-ENDINGS-1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://pilotsub.blog.hu/api/trackback/id/tr744859310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása